EŞİT İMKANLAR İÇİN GEV BİRLİKTE

1994 yılında kurulan Gedik Eğitim Vakfı, kuruluşundan bugüne eğitim, sosyal sorumluluk ve kültür sanat alanlarında gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını yenileyerek ve geliştirerek sürdürüyor.

Gedik Eğitim Vakfı’nın kurucusu Halil Kaya Gedik, eğitim sevdalısı bir sanayiciydi. Türk sanayiine kaynak bilimini taşıyan isimdi. Bugün, kurucumuz Halil Kaya Gedik’in “Yaşam denilen sisteme geri vermek, sisteme faydalı olmak” ilkesi, Gedik Eğitim Vakfı’nın felsefesini oluşturuyor.

Ülkemizin kalkınmasına katkı koyabilmek üzere gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizde bu felsefe bize yol gösteriyor. 1994 yılında kurulan vakfımız, o günden bugüne eğitim, sosyal sorumluluk ve kültür sanat alanlarında gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını yenileyerek ve geliştirerek sürdürüyor.

Neler Yapıyoruz?

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Gedik Meslek Yüksekokulu ile yetkin gençler yetiştiriyoruz. Gedik Sanat ile ülkemizde filarmoni ve oda müziğinin yaygınlaşmasına, Türk bestecilerin ve eserlerinin dünya çapında tanınmasına katkı veriyoruz.

Dünyada kaynak bilimiyle ilgilenen akademisyenlerin ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların temsilcilerinin üye olduğu Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) bünyesinde, her yıl dünyada kaynak bilimine yenilikçi ürün ve metodoloji ile katkı sağlamış isimlere Halil Kaya Gedik Özel Ödülü’nü takdim ediyor, çalışmalarını destekliyoruz.

Kadınları zor ve belirsiz zamanlarda güçlendirmek için iş hayatına katılımlarını desteklemek, onlara meslek edindirmek ve kariyer basamaklarını daha hızlı ve rahat tırmanabilmeleri için eğitimin önemine inanıyoruz. Bu kapsamda kadınlara ücretsiz kaynakçılık eğitimleri veriyor, mesleki sertika almalarına imkan sağlıyor ve iş olanakları yaratıyoruz. Özel ihtiyaç sahibi çocuklarımızı spor yoluyla hayata kazandırmak için BUFAM çatısı altında faaliyetler yapıyoruz.

Yeni Projeler

Gençler, kadınlar, özel gereksinimli bireyler ekonomik ve sosyal hayata katılımda eşitsizliklerle karşı karşıya. Biz Gedik Eğitim Vakfı olarak eğitim, üretim ve paylaşım yoluyla bütün bireylerin haklardan eşit yararlandığı refahı yüksek bir toplum için çalışıyoruz.

Toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitimler düzenleyerek, kadını çalışma hayatı içerisinde güçlü kılarak, özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda sosyal faaliyetler yaparak, Gedik Sanat kuruluşu bünyesindeki farklı sanat alanlarında çalışmalar yürüterek topluma ve dolayısıyla insana katkı koyacak her türlü faaliyeti gerçekleştirmeyi görev biliyoruz.

Bu kapsamda yeni dönemde GEVBirlikte sloganıyla ekonomiden yapay zekaya, beyin göçünden sürdürülebilirliğe Türkiye’de ve dünyada en çok tartışılan konuları uzmanlarla masaya yatırdığımız ETKİ BULUŞMALARI, finansal koşulların zorlaştığı, ekonomilerin küçüldüğü yeni dönemde finansal okur yazarlığın öneminin arttığı düşüncesiyle Finansal Okuryazarlık Eğitimleri gibi yeni projeleri devreye alıyoruz.