Türk insanına değer katmayı görev biliyoruz
Bugün, kurucumuz Halil Kaya Gedik’in “Yaşam denilen sisteme geri vermek, sisteme faydalı olmak” ilkesi, Gedik Eğitim Vakfı’nın felsefesini oluşturuyor. Ülkemizin kalkınmasına katkı koyabilmek üzere gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizde bu felsefe bize yol gösteriyor. 1994 yılında kurulan vakfımız, o günden bugüne eğitim, sosyal sorumluluk ve kültür sanat alanlarında gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını yenileyerek ve geliştirerek sürdürüyor.
İstanbul Gedik Üniversitesi ve Gedik Meslek Yüksekokulu ile yetkin gençler yetiştiriyoruz.
Gedik Sanat ile ülkemizde filarmoni ve oda müziğinin yaygınlaşmasına, Türk bestecilerin ve eserlerinin dünya çapında tanınmasına katkı veriyoruz.
Dünyada kaynak bilimiyle ilgilenen akademisyenlerin ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların temsilcilerinin üye olduğu Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) bünyesinde, her yıl dünyada kaynak bilimine yenilikçi ürün ve metodoloji ile katkı sağlamış isimlere Halil Kaya Gedik Özel Ödülü’nü takdim ediyor, çalışmalarını destekliyoruz.
Bugüne kadar yüzlerce gencimize burslar verdik, okullar yurtlar yaptırdık, özel ihtiyaç sahibi çocuklarımıza kol kanat gerdik, sanayideki tecrübemizi İstanbul Gedik Üniversitesi aracılığıyla uygulamalı eğitime imkan sağlayacak şekilde kullandık, gençlerimizi yetkin bireyler olarak yetiştirmek için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.
İş ve toplumsal yaşamda kadınlar eşit şekilde var olmalı
Gedik’in ikinci nesil temsilcisi ve kadın bir sanayici olarak ben kadınlarımızın eğitimi ve iş ve toplumsal yaşama katılımı konusuna özel bir önem veriyorum. Vakfımız aracılığıyla bu alanda da çok önemli çalışmalar yapıyoruz.
Günümüzün zorluklarla dolu dünyasında kadınların desteklenmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Tüm dünyada savaşlar kadınlar için erkeklerden daha kuvvetli yan etkiler yaratıyor. Kadınları zor ve belirsiz zamanlarda güçlendirmek için iş hayatına katılımlarını desteklemek, onlara meslek edindirmek ve kariyer basamaklarını daha hızlı ve rahat tırmanabilmeleri için eğitimin önemine inanıyorum. Kadınların liderliğinin karar verici mekanizmalar içerisinde de artması gerektiğini düşünüyorum. Toplumlar için sürdürülebilir bir gelecek kadınların karar verici mevkilerde daha fazla yer almasıyla mümkün ve her nesilden kadınlar, kendilerinden sonra gelecek nesillerin kadınlarının güçlendirilmesi için mücadele etmeli.
Refahı yüksek bir toplum için birlikte çalışalım
Gençler, kadınlar, özel gereksinimli bireyler ekonomik ve sosyal hayata katılımda eşitsizliklerle karşı karşıya. Biz Gedik Eğitim Vakfı olarak eğitim, üretim ve paylaşım yoluyla bütün bireylerin haklardan eşit yararlandığı refahı yüksek bir toplum için çalışıyoruz.
Toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitimler düzenleyerek, kadını çalışma hayatı içerisinde güçlü kılarak, özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda sosyal faaliyetler yaparak, Gedik Sanat kuruluşu bünyesindeki farklı sanat alanlarında çalışmalar yürüterek topluma ve dolayısıyla insana katkı koyacak her türlü faaliyeti gerçekleştirmeyi görev biliyoruz.
Bu vizyon ve misyonla eğiterek, üreterek ve paylaşarak toplumumuzu daha ileriye birlikte taşıtabileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle yeni dönemde etki alanlarımızı genişletmeye öncelik vereceğiz. Gedik Eğitim Vakfı’nın çalışmalarına artık sizler de katkı verebilirsiniz. “GEV gönüllüsü” olarak proje ve faaliyetlerimizi destekleyebilirsiniz.
Yaşam denilen sisteme daha fazla geri verebilmek, sisteme daha faydalı olabilmek için gelin etki çemberlerimizi birlikte genişletelim.
Saygılarımla
Hülya Gedik
Gedik Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı