KADIN KAYNAKÇI EĞİTİMLERİ
Gedik Eğitim Vakfı olarak, Türkiye’de kadın istihdamını desteklemek amacıyla bugüne kadar pek çok gönüllü projeye imza attık. Şimdi ise, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, kadın kaynakçı kurslarını ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Kaynakçılık, tarihsel olarak erkeklerin yoğun olarak yer aldığı bir meslek olmasına rağmen, günümüzde kadınların da bu alanda başarıyla yer alabileceğini gösteriyoruz. Amacımız, kadınların meslek sahibi olmalarını sağlarken, aynı zamanda sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücüne katkıda bulunmaktır.
FİNANSAL OKUYAZARLIK EĞİTİMLERİ
Finansal özgürlük, bireylerin daha üretken, verimli ve bağımsız bir yaşam sürdürebilmesi için temel bir koşuldur. Bu hedefe ulaşmanın en önemli yollarından biri ise finansal okuryazarlık becerilerinin gelişimidir. Gedik Eğitim Vakfı olarak, bireylerin finansal karar alma süreçlerini bilinçli bir şekilde yönetebilmelerini sağlamak ve daha güçlü bir toplum inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Toplumun her kesimine yönelik düzenlediğimiz Finansal Okuryazarlık Eğitimleri ile bireylere geniş bir bilgi yelpazesi sunuyoruz.
ROBOTLU KAYNAK EĞİTİMİ
Robotlu kaynak uygulamalarının endüstriyel üretimdeki rolü artarak devam etmektedir. Son yıllarda Türkiye, üretimde robotik ve otomasyon sistemleri kullanımı konusunda en hızlı büyüyen pazarlardan birisi olmuştur. Kalite ve verimliliğin düşük maliyetle ve seri şekilde elde edilmesi için robotlu sistemlere olan ihtiyaç, bu sistemlerin eğitimine olan gereksinimi de birlikte getirmiştir. Bu bağlamda, Gedik Eğitim Vakfı tarafından teorik ve uygulamalı robotlu kaynak eğitimlerine devam edilmektedir.
KAYNAK KOORDİNASYON PERSONELİ EĞİTİMİ (SERTİFİKALI)
Kaynaklı imalat kalite dokümantasyonu konusunda gerekli bilgileri aktarmak, ISO 14731 standardı içerisinde tanımlanan kaynak koordinasyon personelinin görev ve sorumluluklarını anlatarak temel kaynak tekniklerine değinmek. Kaynakçı vasıflandırma standardı olan 9606-1 içeriğini aktararak kaynak kalite metotları konusunda temek olarak bilgilendirmek. ISO 5817 standardı içerisinde yer alan kaynaklı imalat değerlendirme kriterleri temellerini katılımcılara aktarmak.
ULUSLARARASI KAYNAK MÜHENDİSLİĞİ
Kaynak, dünyada üretilen tüm mamullerin %50′ sinden fazlasının oluşturulmasında kullanılan kritik bir imalat yöntemidir. Ekonomimizin hemen tüm sektörleri, bir dereceye kadar kaynağa ve birleştirme teknolojisine bağımlıdır. Çoğu insan kaynağı sadece bir proses olarak bilmesine rağmen, kaynak teknolojisi gerçekte malzeme bilimini, tasarımı, muayeneyi, mekanik ve elektronik sistemleri, lazerleri ve robotları içeren karmaşık bir mühendislik disiplinidir.