GEDİK SANAT 2024-2025 SANAT SEZONU BÜLTENİ

Sanat Ateşi Yeni Sezonda Işık Olmaya Devam Ediyor

Tam 6 sene önce Kaynak tellerinin ateş ile birleşip yaşamı inşa etmesi fikri üzerine sanatın birleştiren gücüne vurgu yaparak Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı çatısı altında kurulan Gedik Sanat; İstanbul Gedik Üniversitesi ile birlikte Gedik Filarmoni Orkestrası, 3. İstanbul Gedik Üniversitesi Piyano Festivali, Tiyatro, Sinepsikoloji ve Müzik Atölyeleri düzenleyerek yeni sanat sezonunda ülkemizin Kütür Sanat yaşamına katkı sağlamaya devam ediyor.

Gedik Filarmoni Orkestrası İle Yeni Eser Üretimleri Bizimle Olacak

Ülkemizin müzik yaşamına ve literatürüne bugüne kadar siparişleriyle yüze yakın eser kazandıran Gedik Sanat, yeni sezondaki Filarmoni Orkestrası Konserleriyle İngiltere’de eğitim gören genç besteci Emre Şener, Almanya’da eğitim gören besteci ve piyanist Cem Esen, Hacettepe Üniversitesi’nde Kompozisyon eğitimi alan İrem Başer, Calefax Composer Competition gibi önemli yarışmalarda derece alıp Atlas, Hezarfen ve Barcelona Modern gibi topluluklara eser yazan Uğurcan Öztekin, Bilkent Üniversitesi Kompozisyon Bölümünün ardından Sibelius Akademide doktorasını tamamlayan Fırat Aktav ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yıllardır Kompozisyon bölümünde öğrenciler yetiştiren Mehmet Nemutlu ile yeni eser üretimlerine devam etmektedir.

Gedik Sanat İle Sınırları Dışındaki Üretimlere Katkı Sağlamaya BAşladı

Büyük bir sorumlulukla ulusal müzik dilimizi bulmamıza katkı sağlayan Gedik Sanat, sınırlarımız dışında üretilen eserlerin de ülkemizdeki sanatseverlerle buluşmasına sebep olmaktadır. Bu doğrultuda Dubrovnik Filarmoni Orkestrası Müzik Direktörü Slobodan Begic yönetiminde Hırvat Besteci Boris Papandopulo’nun Sinfonietta, Azeri besteci Alizadeh’in Deyishma adlı eserlerinin İstanbul Prömiyerlerini gerçekleştirmeyi planlayan orkestra, kurulduğu günden bu yana Gedik Sanat vizyonuyla yüzü aşkın eserin yeniden hayat bulmasına sebep olmuştur.

Konserlerin Programları Gibi Solist Tercihleri de Geniş Bir Yelpazede

Gedik Filarmoni Orkestrası Cem Mansur’un ifade ettiği gibi her konserlerinde Bir yeni sipariş eser, bir 20. Yüzyıl eseri ve bir klasik dönemin içinden esere yer verirken müzik tarihinin yaklaşık 200 yılına dokunuyor her seferinde. Bu sezon özenle seçilmiş bu programlara İngiliz viyola Sanatçısı Charlie Howells, Emre Şener’in Dünya prömiyerini yorumlayarak katılırken Duo Blanc et Noir Cem Esen’in dört el piyano eserinin İstanbul Prömiyerini seslendirecek. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ndeki eğitmen kimliği ve alanında Türk besteciler üzerine yaptığı önemli çalışmalarla öne çıkan Keman Sanatçısı Pelin Halkacı Akın, piyanist Julia Kerimova ile birlikte Mendelsshon ikili konçerto yorumlayacak. Ocak ayında programdaki iki Kontrbas Konçertosunu Onur Özkaya yorumlarken Gedik Sanat’ın Mozaik projesinden anımsadığımız Semplice Quartet Şubat ayında Uğurcan Öztekin’in yeni eserinin solisti olacak. Sezon Opera Sanatçısı Soprano Otilia İpek’in Samuel Barber “ Knoxville, Summer of 1915” kapanacak.

Üniversite'de Üçüncü Piyano Festivali

İstanbul Gedik Üniversitesi’nin Kartal Kampüsünde ülkemizin piyano alanındaki arşivine altın değerinde belgeler kazandıran Piyano festivali, önceki iki festivalde 22 sanatçının kayıtlarını alırken unutulmaz performanslara sahne olmuştu. Bu sezon üçüncüsü düzenlenen festivale her ay bir piyanist katkı sağlarken 8 sanatçının yorumları arşivlenecek. Üçüncüsü gerçekleşen festivale bu sene F.Liszt yorumuyla Orçun Orçunsel, Chopin yorumuyla Can Saraç, kendi eserleriyle Cem Esen, Skrybin yorumuyla Alaz İkiz, F.Schubert yorumuyla Burak Çebi, Debussy yorumuyla Kenan Tatlıcı, M.Ravel yorumuyla Can Erkekli, Mozart yorumuyla Can Çakmur katılacak.

Gençlerle Atölyeler

Üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik sanat ve farkındalık atölyeleri düzenleyen Gedik Sanat, İstanbul Gedik Üniversitesi Tiyatro Kulübüyle geçen sezon Yönetmen ve Oyuncu Mehmetcan Mincinozlu idaresinde hazırladığı Gogol’ün Martı adlı eserini sergilemeye devam ederken, yeni tiyatro atölyeleriyle repertuarlarını genişletmektedir. Bununla birlikte Müzik kulübü, edebiyat kulübü ve Psikoloji kulübüyle çeşitli atölyeler düzenleyerek gençlerin sanata katılımına imkan sağlamaktadır.